mandag 20. november 2017

Den første snøen





Snøen som dalte ned på tirsdag gjorde turen til skogen for maxibarna helt fantastisk. Barna lagde enorme snøballer som de trillet ut i elva, de tok rennafart og kastet seg utfor den gigantiske akebakken og vi varmet votter, hender og føtter på bålet vårt.

-      Hanne, se! Når jeg ruller snøballen her nede kommer gresset frem! Se da!! Barna ropte til hverandre, de var så oppspilte at de ikke visste hvor de skulle gjøre av seg! Vi var ikke tilbake før halv tre fordi vi hadde så gøy. 

Også i barnehagen var det stas. Barna flokker seg mot vinduet på midtrommet og titter ut, med et blikk fylt av glede og nysgjerrighet! På tirsdag kom endelig snøen, bare synd at den forsvant så fort. Det første snøfallet var veldig stas for for barna, og det ble et gledens møte for alle, og de utforsket snøen på ulike måter.

Enkelte av barna var mest opptatt av å smake på nysnøen. De klarte virkelig ikke å dy seg, jeg tok dem flere ganger i og proppe munnen full av snø, det var vanskelig å stoppe dem. Som Thomas så fint sa på engelsk når jeg spurte hvordan det smakte: «Linn, its delicious, you should try it!»
Andre var mest opptatt av å ake. De kastet seg utfor akebakken i full fart, fikk aldri nok, om igjen og om igjen. Flere av barna ble med, og de lagde lange tog som de kjørte sammen i nedover bakken.
Julianne satt raskt i gang å inspirere barna til å lage snømenn, og en hel hær av små snømenn dukket opp på uteområdet. Barna var veldig ivrig på å rulle snøballene, de holdt på lenge.
Enkelte syns det verste med snøen var å måtte ha på seg votter og vi hadde noen kamper på det. Og etter noen runder med å ta av og på seg votter, innså de til slutt hvor lurt det var å ha de på. Et barn kom bort til meg og sa: «Linn, du hadde rett, jeg har det mye gøyere i snøen med vottene på. Da blir jeg ikke kald! Så nå skal jeg være glad og lage et Elsa is-slott!»
To av guttene fant fort ut at det var gøy å kaste snø på hverandre, og de fikk med seg en gjeng på snøballkrig. De erfarte fort at det var kaldt og litt ubehagelig å få snøen i ansiktet, så etter hvert måtte vi ble enige om noen regler for leken.
En gutt var mest opptatt av å samle mest mulig snø opp i bøtta si, for så å helle snøen i en stor haug ut over det stedet han pleier å finne mark. Han mente at marken måtte få litt snø å leke med. Han ventet en stund på at marken skulle dukke opp, men innså tilslutt at den likte seg best under bakken i kulda.

Dette ble en liten historie fra det første snøfallet. Den forteller om barns som gjør seg nye erfaringer med snøen og kulden, og den forteller om barn som opplever og deler noe spennende og gøy sammen i et magisk møte med snøen. Barnehagedagen er full av små gledesøyeblikk som dette, og de er like viktige å fremme for dere foreldre som alt det andre pedagogiske vi driver frem. For noe av det viktigste vi gir barna er lek, glede og frihet til å utforske og oppleve!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar