mandag 28. oktober 2013

kunsten å være kunst




Forrige uke var Frilufts-gruppa rundt i byen igjen for å la seg inspirere av kunstens verden. Vi pakket sekken og dro til samtidsmuseet hvor vi fikk se utstillingen Kunsten å være kunst av Kjartan Slettemark. Slettemark, en pioner, og kanskje til tider utskjelt kunstner, gav barna en litt annen opplevelse enn de fikk på Munch museet. Slettemark var kjent som en "skrotkonge" og begynte tidlig å inkludere skrot i kunst. Han ble inspirert av det han fant -han sa ofte at alt ikke er kunst , men alt kan bli kunst. Fint ikke sant ? Dette tenker vi er i samsvar med hvordan barn tenker, og hvordan vi kan tilnærme oss barnas skapende virksomhet. For hva kan vi bruke av forskjellige materialer? og hva kan det bli ? Barn tenker også som Slettemark gjorde - intuitivt- og de lar seg inspirere av det som er tilgjengelig.

Før barna gikk inn for å se på alle verkene og installasjonene hans, fikk vi informasjon av en som fortalte oss at Slettemark hadde barnet i seg hele livet, og han lekte mye. En god begynnelse på en spennende utstilling.

Vi gjenkjente colabokser, plastrør, papp, korker og mye mer. Vi fikk hode-tlf på og hørte Slettemark fortelle selv om kunsten sin. Underlig og kanskje litt skummelt, men allikevel spennende .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar